laupäev, oktoober 07, 2006

kui tahad, et midagi tehtud saaks, tuleb see ise ära teha.

Vundamendi seinad said täna püsti. Esimese poole ladus mingi lammas, kellel oli raskusi arusaamisega, et võlg on võõra oma ja ega ta muid asju ka päris hästi ei mõistnud. Ühesõnaga läks ta reedel poole päeva pealt minema, olles ladunud u 280 kivi, mille eest me Suvale tema võla katteks 3000 maksame(ehk siis 10 eeku kivi, päris hind pidi ta jutu järgi olema 17.-kivi ja hiljem juba rääkis, et 25. No krt, 2-3k päevas sellisele lambi vennale, targem on ise tõesti kellu kätte võtta). Tüüp oli ikka täis jobu ja mul oli päris hea meel, et ta ära läks.
Hommikul läksime siis ise reipalt laduma. Rein tuli ja näitas Tarmole ette kuidas tuleb teha ja kuni lõunani aitas teha. Peale lõunat ladus Tarmo juba päris üksi. Isa aitas ka seal majandada, tõstis segu ette ja ladusime ise ka prooviks paar kivi. Ma tegin segu ja tõstsin kive jms. Ilm oli ikka üsna kole, vihma sadas pidevalt ja vahepeal oli päris jahe. Tööd tegime 9.30-19.00 ja valmis ta saigi. Korstna koht on veel teha. Alguses kasutasime valmis müürisegu, aga pärast tegime ise tsemendist, liivast ja plastifikaatorist. Tuli tunduvalt odavam.
Otsustasime siiski vöö ka peale valada, kuigi projekteerija ütles et pole vaja. Kui ma täna platsil seisin, siis ma paar korda tundisn, kuidas maa värises, kui vuurad mööda sõitsid ja majale selline rappumine hästi ei mõju ja eks ta kindlam ole, kui see vöö seal peal on. Ja siis ei ole vaja mingeid 'I told you so' jutte ka tulevikus kuulda, kui maja pragunema hakkab.
Reedel ostsime ära ka soojustuse, selle kallima ja kvaliteetsema ehk nn "sinise plaadi", oli kampaania hinnaga ja kokku läks 4500 midagi. Plastifikaator maksis 25 eeku :), Isa tõi u 13 kotti seda valmis vetonit segu ka, mis läksid ca 550.-(ma täpselt ei tea, aga nende tuhandete juures ei ole nagu paaril kroonil vahet). Kokku on kulund siis selline ilus summa nagu 69600

Kommentaare ei ole: