reede, november 03, 2006

peaaegu kõik

Eelmisel laupäeval panime horisont. soojustuse ümber (kõigepealt viskasime muidugi vee välja). Ma kujutasin ette, et see on lihtsam töö ja läheb ludinal, aga tegelikkuses võttis ikka omajagu aega. Enne seda vedasime ükspäev taldmiku kõrvale liiva, et oleks norm pind, kuhu soojsutust panna. Isa sõitis traktoriga ja me loopisime. Peab ka ära mainima, et liiv on päris raske :)
Igatahes oli pühapäeval veel ilus ilm, aga esmaspäevast hakkas sadama ja külmetama ning kolmapäeva õhtul oli vundamendi äärne kraav kohati vett triiki täis. Ma küll ei tea, kas see vesi tegi midagi halba ka, aga muretsema pani küll. Õnneks oli neljapäeval lõpuks kopamehel aega tulla ja 2 tunniga ajas vundamendi ääred kinni. Nüüd on nagu päris :) Sisse tõstis ka liiva ära.
Ühe asjaga läks aga küll kehvasti - nimelt oli veetorude kraav kaevatud ilusti pumbamajani välja, aga mingil kummalisel põhjusel jäid need veetorud sinna elektriposti alla laiali. Nüüd peale suurt vihmamaratoni oli see kraav pooleldi sisse vajunud ja täiesti vett täis ning torud hulpisid vees. Kuna raudkäte ja jalgadega inimesi meil pole, siis jäävadki need veetorud talveks sinna turritama. Torude ümbert ajasin kraavi täis, et jää juhtmeid ära ei lõhuks. Kevadel teeme siis uue katse.

Homme võibolla läheme heki jaoks auke kaevama, kuigi ilmateade lubas -5c, aga kevadel on seda tööd veel hullem teha ja siis vbl ei ole aega ka nii palju. Hekiga on veel see jama, et meie krunt on trapetsi kujuline ja jookseb teega paralleelselt, aga tee jookseb ka poolviltu. Aga eks me teejärgi peame ta paika panema(mingid tokid panin paar nädalat tagasi püsti ka).

Kulud - kopamees 700.- Kokku 84700.-

Kommentaare ei ole: