esmaspäev, november 06, 2006

Talv on käes

Ja kaevasimegi need teeäärse heki augud sisse, ühe kuuse istutasin otsa peale ära ka. Ei tea kas läheb kasvama. Enne kaevamist käisin tund aega ringi ja mõõtsin maal kõik kuusehekid üle. Kuuskede vahed kõikusid 50-150cm. Noortel hekkidel oli nii, et mida suurem vahe, seda ilusamad ja suuremad kuused, kõige vanemal hekil olid aga vahed 50-60cm. See vana hekk oli iseenesest küll päris tihe, aga all oli tühjus. Ma siis leidsin kuldse keskktee ja kaevasime augud nii, et kuuskede vahe peaks jääma 70-80cm.

Seisin mõnda aega vundamendi peal ja vaatasin "elutoa aknast" välja. Kuna ilm oli ilus, päike paistis ja lumi oli maha sadanud, siis avanes sealt kujuteldavast aknast üsnagi kena vaade lumistele kuuskedele. Enamusele on miljoni vaateks ikka meri (kuigi Eesti kliimas ma ei saa sellest aru - mida ilusat on hallis meres, mis kolmandik aastas on lihtsalt jää-lumi väli+ veel asjaolu, et mereääres on pidevalt tuul, mis meie niigi lühikese ja jaheda suve veelgi kõledamaks muudab. Vat kuskil vahemere ääres, kus vesi on nii nii selge ja nii nii sinine...aga noh, maitse asi)vms, aga too hetk tundus mulle küll, et need samad lihtsad kuused ongi minu miljoni vaade. Nojah, kui sellest peaks väheks jääma, siis teisekorruse aknast on ju ka jõgi näha, seda vaadet rikuvad aga maantee ja vastaskaldal asuv lobudik.

Nüüd jääb ehitus mõneks ajaks ilmselt paberite ja ilmastiku taha seisma. Talve jooksul on kindlasti vaja võimalikult palju infot juurde koguda, et mis, mida ja kuidas täpselt ehitada ja kujundada, sest kevadel enam ilmselt aega raamatutes ja netis tuhnida pole. Ja metsast peab palke ka tegema.

Pilte jällegi pole, sest fotokas ei taha eriti oma funktsioone enam täita.

Kommentaare ei ole: