pühapäev, mai 13, 2007

pealkirja ei ole

Bürokraate enam ei sõima, sest lõpuks on asi niikaugel, et saab oma hinge pangakuradile müüa. Taotlused on suuremates pankades sees ja ootame nüüd parimat pakkumist. Ma loodan, et Sampo teeb hea protsendiga, sest siis ma saaks häste nunnu kullast kaardi...aga see selleks. Mõnes kohas veel imestati, et tahame võtta nii lühikeseks ajaks. Ma ei tea, minu arust 20 aastat piisavalt pikk aeg. Ja igal pool tekkis neil kahtlus, et kuidas me nii väikese summaga välja tuleme. Ega ma kindlalt ju ei teagi, aga igaks juhuks rohkem pole nagu ju ka eriti mõtet võtta, kui kalkulatsiooni pealt vastu vaatab. (Et mismõttes te ehitate sellise summaga maja, kv turul maksab maja ju vähemalt 2,5milli, paarsada tuhat siia sinna. Seep see häda ongi, et kuna hinnad on nii lakke aetud, siis ei tunnetata enam seda vahet - 2 milli või 2,2 milli, tundub nagu oleks ükstasama, aga ei ole ju. Aga see kv buumi teema on juba nii kulunud, et kohe ei viitsigi üldse pihta hakata :)

Lasin ka hindamisakti teha, ütleme nii, et otsus oli postitiivne :) Aitab ilusasti laenu tagatiseks ja jääb üle ka veel.

Tundub, et asjad on nüüd nagu paisu tagant välja saanud ja hakkavad jõudsalt edenema. Põhjus on ilmselgelt peagi purje lehvides saabuvates rahalaevades.
Küttemehed käisid ka platsil ja pm leppisime kokku, et tellime töö neilt. Üks vend oli üsna jutukas ja bluhvis ikka lõbusalt :) Oma sõnu pean ma sööma põrandakütte asjus ilmselt. Kuna nende meeste pakud hind erines oluliselt pealinna firmade pakkumistest, siis las panevad selle toru ise ära ka, kindluse mõttes.
(EDIT: saime ikka suts pügada, selles mõttes, et maksime sama hinna lõpuks mustalt, tlna firmade pakkumistes oli lihtsalt mingeid lisajubinaid sees, need peame nüüd lihtsalt juurde ostma. Ei kaotanud küll midagi, aga natuke nadisti läks ikka)
Ja mis see siis ära ei ole ehk tsiteerides meie viimaseaja lemmikfraasi - pangad on ju tänapäeval nii paindlikud

Nädalavahetusel tegelesime põranda ettevalmistamisega. Viskasime kõvasti liiva välja, et õigele kõrgusele saada ja sellest rassimisest on käed valusad. Pühapäeval vedasime kanalisatsiooni ära. Nädala sees tegime ka midagi, aga mida, ei meenu.



Jaks otsas


Torud


Täna tuuakse ära korsten ja katus jms. Järgmine nädalavahetus või ülejärgmine nädal tulevad katusemehed. Ma ei saa sellest üle, et ehitusmehed tahavad masendavalt palju palka. (või õigemini kõik teised saavad palju vähem) See olukord on siin riigis ikka väga nihkes. Aga midagi ei ole teha, ühel korralikul majal võiks ju katus ikka peal olla ;)

Ps Reedel käisime ühel väga, väga heal konsal Nõmme cultas. Eesti bändid polnud suuremad asjad, aga kaks ühes või ühed kahes peaesinejad olid üleootuste head(Atrocity, Leave's eyes). See oli lihtsalt nii hea, raske on seda kirjeldada, eriti arvestades, et emotsioonide väljendamine pole mu tugevam külg. Aga elamus igatahes.

Psss. Arvasin, et tänu ehitusele see aasta ratta sadulasse ei saagi, aga õnneks ma eksisin. Alles nüüd on tunne, et kevad on käes. Jalgratas on lahe :)

Pssss. Nii julgeks vist ei tasu minna, et hakkaks siin lootusi hellitama, et mõnipäev võiks isegi metsarajale jooksma minna?

Kommentaare ei ole: