esmaspäev, september 25, 2006

Jällegi oli tegus nädalavahetus. Põhilisteks töödeks oli killupadja ja saalungite tegemine ning kommunikatsioonide kraavi vadamine ja kinni ajamine. Killustikku tellisime 15 t, millega oleks pidanud ka valatud saama, aga juba padjalegi jäi tsipa puudu. Asi oli lihtsalt selles, et arvestasin täpselt 20cm kõrge ja 50 cm laia killu kuluga, tegelikult aga polnud igal pool liiva all nii palju kui vaja ja tramperiga kinni tagudes läks pool veel maa sisse ka. Samuti polnud padja laius täpselt 50cm, ikka tiba rohkem ja sinna see 15 t kõik läkski. 2 päeva vedasime seda kildu sinna sisse, mina sain igatahes selja valusaks ja päris ära väsitas ka. Abiks oli meil nagu ikka tavaline kaader - janno-kessu-mia. Tarmoga kahekesi loobiksime siiamaani vist seda killustikku.
Laupäeval vedasime siis torud ja kaablid kraavi - sisse läks el kaabel, 2 veetoru, lan kaabel ja pumba elektrikaabel. Mõnest kohast tuli kraavi enne sügavamaks kaevata ja põhi ka ära siluda. Pärast lükkas isa traktoriga enamuse kraavist kinni, labidatega tuli ka mõne kohapealt kaasa aidata.
Pühapäeval hakkasime saalungeid tegema, see oli rohkem arutamise ja mõõtmise töö(mis hommikul väga hästi edeneda ei tahtnud) ja mul polnud seal midagi teha. Kaevasime siis Visnapuudega mingi meeter või paar kraavi ja oligi selle päeva töö. Seal saalungite panemisel oli ka mingi jama, mingid kordinaadid vm olid 10 cm valesti ja kogu see tegemine olekski sinna samusesse läinud, kui Suva ja Andrus poleks mingit aparaati toonud ja sellega nurki paika pannud.

Täna tegime saalungeid Tarmoga kahekesi edasi. Käis ka kopamees ja tõstis mulla hunnikuid ühest kohast teise ja tegi tee valmis.
kulude update - söök-jook 850.-, mingid kruvid 150.- , kopamees 500.-
28950.-

Kommentaare ei ole: