neljapäev, november 15, 2007

Eelmisele teemale jätkuks:
Otseselt maja ette näeb ainult kahest pilust - ülemise vannitoa katuseaknast või alt dushiruumi väikesest aknast. Köögist näeb küll hästi kui keegi sisse sõidab, aga kui ta juba kohal on, siis jäävad ainult kaks ülal mainitud varianti. Näiteks kui Morti( see suur ja hirmus valvekoer, kes jõuab valvata nii oma maja kui meie oma) maja ees lärmi hakkab tegema, siis ma jooksen nagu tola ühest peldikust teise ja üritan aimu saada, mis väljas toimub. Ülemisest katuseaknast päris trepini ei näe ja alumine on üldse üks paras piiluauk. Planeering on lihtsalt selline, esiku akent polnud kuskile teha, ilmselt oleks pidanud suure klaasavaga ukse ostma. Aga ma olen ameerika filmidest näinud, kui lihtne on klaas sisse lüüa ja klõps uks lahti keerata :), seega see variant jäi ära.

Ja veel akendega seoses - on kaks suht pisikest akent - katlaruumi ja too sama dushika oma. Kui me tähtsa näoga käisime aknaid tellimas, siis küsiti küll, et kas kitsa või laia raamiga. Noh, et mis vahe on? Vastus oli, et hinnavahe. Ma ei mäleta kumb odavam oli, aga igatahes võtsime laiematega, et rohkem raami näha ja aknad ilusamad ja värki. Üldjoontes ongi, väljaarvatud muidugi need, kus raami on tunduvalt rohkem kui klaasi...

Väljas on juba ilmad jahedaks läinud ja hing(ja ihu) hakkab vaikselt sauna juba tahtma. Nii mõeldud tehtud, poodi kerist valima. Vaatasime välja ja peaaegu oleks juba ära ostnud, aga otsustasime siiski veel järgi mõelda, sest me ennegi prauhti-prauhti asju ostes orki lennanud. Koduteele jäi veel üks ehituspood, põikasime sealt ka läbi ning sealt leidsime ideaalse ümmarguse kerise(stoveman). Sügava rahuloluga suundusime kodu poole. Hiljem saunas villa kulu jms mõõtes mõõtsime sujuvalt ka sauna ukse ava ära, mis oli umbes 508mm. Oleks vist liigne mainida, et kerise läbimõõt oli 510mm....Kui ukse ava tegemise aeg oli, siis ma pabistasin rohkem sellepärast, et äkki ma nt 30 aasta pärast (või varem) ei mahu sealt ise enam sisse. Auk oli hea sellepärast väikseim võimalik teha, et lavale ikka rohkem ruumi jääks.
Tegelikult ei ole kõik veel kadunud, umbes taolise, ainult kandilise laius peaks kodulehe andmetel 480mm olema. Täna siis uuesti poeringile.

Kahe viimase posti vingumisest võib mulje jääda, et ma pole rahul. See mulje on ekslik.

Kommentaare ei ole: