esmaspäev, september 15, 2008

Lolli pea, kokkuhoiu ja ulja meele kättemaks

ja see saab ilmselt valus olema. Teoreetiliselt ma teadsin küll, et kui maja valmis (st sisse kolitud), siis peab taotlema kasutusloa ja ma umbes aimasin, mis selleks vaja on. Mitmelt poolt (ka foorumitest) on aga kõrva jäänud, et ega seda tegelikult vaja pole ning keegi ei kontrolli seda(vähemalt praegu). Ja ma võikski rahulikult edasi elada, ning ligi tonni kvartalis kindlustusele köhida ning olla seejuures roosa ja rõõsa ning oma teadmatuses öösiti sügavalt magada. No nii umbes nii kaua kuni midagi ei juhtu ja enamustega ju ei juhtu ka, aga mida ma alles hiljuti teada sain, et kui juhtub, siis on vähe jamasti, sest hüvitisele erilist lootust pole. Kindlustuslepingu järgi on maja valmis no tegelikult ju on ka, aga seaduse järgi peaks olema ka kasutusluba ja kõik normidele vastav, aga seda pole keegi kontrollinud. Üks asi, mis seda kindlasti meil takistab on see, et maja ei vasta täielikult projektile, sellele on üsna lihtne lahendus olemas - tuleb tellida projekti muudatus ja see lihtsalt kooskõlastada. Tegime kuuri vähe suurema kui ette nähtud ja katusele panime pleki asemel eterniidi, esiteks nägi see parem välja ja teiseks...noh, teiseks vist polegi midagi muud kui lihtsalt ei tahtnud plekki. See et me kuuri katusele ka eterniidi panime võib omajagu ikka probleeme kaasa tuua, sest siin tulevad mängu minimaalsed kalded ja asjad. Minu arvutuste kohaselt oli asi väga nibin nabin ja väga hästi ei tahtnud sinna piiridesse mahtuda, aga me nii öelda ümrdasime. Telliskorstna vahetamine fibo vastu ja katlaruumi tulekindlaukse muutmine tavaliseks (see oli lubatud, käisin spetsiaalselt küsimas mingi onu käest) peaks ka lihtne muudatus paberil olema. Palju suurem ja oluliselt suurem mure on elekter, oli küll jah hea, odav ja mugav, et Tarmo isa ära pnai, aga tuleohutus ilmselt väga rõõmsa pilguga sellele ei vaata. Ilmselt tahavad nad ka projekti(mille tagantjärgi tegemine on üks mõttetumaid raha maha viskamise viise - oleks teinud enne, oleks asjast praktiline kasu ka olnud). Mingeid mõõtmisi ja asju ja tont teab veel mida on vaja. Ma nende tontide pärast ei hakka enne muretsema, kui vallast mingit infot saan. Niikaua lugeisn nt nõudimisi Tln-a lähivaldade majadele ja siis tuli küll hirm peale.
Minu optimism selle üle, et lõpuks hakkab raha jääma ka natuke üle ja kõike ei peagi ehituspoodi või mis veel hullem - bürokraatidele tassima, on jäädavalt kadunud. Aga ega ma väga õnnetu ei ole, sest see, et ma tahaks palju muid asju ka, ei tähenda tingimata seda, et mul neid paljusid muid asju päriselt ka vaja oleks. Ühesõnaga see nädal toob selgust, mis saama hakkab, seni katsub ettevaatlik olla ja maja mitte maha põletada.

Meil on nüüd oma seenekoht st ma tean paari metsatukka, kus tõepoolest on seeni. Seeaasta pole mõtet enam minna, enamuses olid juba suured ja ülekasvanud, aga ega mul on purgid otsas ka. Viimase seenelkäiguga selgus(no tegelikult oli ikka ohumärke ka enne ilmnenud), et Härra Urr on tõeline daredevil ja ta ainult irvitab surmale näkku st ta on misikpärast arvamusel, et kui mingi auto mööda teed(mööda võõrast metsateed onju) tuleb, siis tema pühakohustus on saada see auto lohisedes pidurdama ja siis tolle neljarattalisega võidu jooksu harrastada. Peab käsile võtma tõsisemad kasvatusmeetodid, sest ära hakkab tüütama see pidev muretsemine tema pärast. Ja ega ei ole ka väga lõbus, kui 60kg lolli ja üliõnneliku koera sulle(ja loomulikult kõigile teistela ka, ka täiesti võõrastele inimestel) peale hüppab kui uksest välja astud. Aga ta on niiii nunnu, eriti siis kui ta õhtul terrassi peal magab või meiega koos telekat läbi akna vaatab. Ei, ta ei taha tuppa tulla, läbi proovitud, pika kutsumise peale tuleb tuppa ca minutiks ja siis vahib läbi terrassi ukse jälle õue poole. Ta ilmselt tahaks, et me välja läheks, aga kell 10 õhtul enam väga ei viitsi, no nii inimese seisukohast vaadelduna.

Õunamahl - tehtud. See polnud üldse nii kerge kui arvata võiks.

Paksenemine - edeneb. Aja suhtes aeglaselt, tundub nagu oleks terve igaviku juba rase olnud, aga kaalu suhtes kuidagi ootamatult, sest ei ole alles väga palju püksipaare, mis eest kinni lähevad.

Kommentaare ei ole: