pühapäev, oktoober 15, 2006

Ülemine vöö valatud

See nädal oleme täidet sisse vedanud ja peab ütlema, et see pole kerge töö olnud. Tegelikult võiks kopaga täis tõsta ja siis vee peale lasta, et kinni tambiks, aga torud peab enne ära vedama ja sinna alla peab käsitsi selle soga viima. Proovisin seda veega kinni lasta, aga see täide on suht savine ja vesi ei taha otse läbi minna vaid jookseb lihtsalt künka pealt alla. Peab vist kogu aluse täis vedama ja alles siis vett laskma hakkama. Jõuludeni kahekesi veame, siis on ehk veetud ka. Mingipäev valasime korstna aluse ka ära.Vahepeal hakkasime jälle leiliruumi tahtma ja tegin projekti mitu korda über, aga lõppvarinat jäi ikka ilma. Samas avastasime, et oh üllatust, maja on vahepeal 25m2 suuremaks läinud. Asi oli lihtsalt selles, et kui me seda leiliruumi asja tahtsime, siis projekteerija tegi maja mõlemast poolt otsast 60cm suuremaks, sest muidu poleks kuidagi ära mahtunud. Ei mõelnud üldse, et palju see 60 cm juurde annab. Mõnes mõttes on hea, vähemalt ruumipuudust küll ei tohiks tulla, aga natuke hirmutab selline suur maja küll(rohkem kütta, rohkem koristada jne). Trepi koha ma tõstsin ka ümber, sest praeguse koha pealt ta tuleks ülevalt väga halvasti välja st enamus tube jääks põhja poole. Sellepärast võiks trepi tõsta hoopis suurde tuppa ja trepp ise võiks välja näha midagi sellist -

Seda ideed peab veel aretama, sest selle ise tegemine tundub lihtne olevat(Tarmo teadis, et üks oli ise teinud midagi sellist).

Või tavalise trepi saaks ka panna, Meil nii trepi alla asju ei tuleks, kamin oleks kuskil seal pildi ääres ja teleksa veel kaugemal. Mulle hakkab see mõte järjest rohkem meeldima.

Köögi planeering läheks ka sellega tunduvalt paremaks

Eile pandi ülemise vöö saalungid paika ja ühe ropsuga valasime vöö ära ka. Sellepärast jõudsime, et abilisi oli planeeritust rohkem(Tarmo isa, Janno, Suva). Killustikku arvasime, et tuleb puudu, aga jäi üle ja tsemendist tuli täpselt välja.Kui alumise vöö saalungeid pandi, siis oli mingi kamm selle 10 cm(mind ise juures polnud, seega ei oska väga kindlalt väita, mis ja miks neile ette jäi). Nüüd tuli välja, et poleks pidanud seal midagi ümber tõstma, kõik oli õige aga projekti peal oli mingi mõõde valesti vm. Igatahes on maja nüüd 10cm (vist) lühem. Ah oligi liigasuur :)Detailplaneeringu saime ka korraks kätte, et ema ja Ilse allkirjad alla saaks anda ja täna peaks selle Pulgale tagasi viima. Aga loomulikult ei saanud ju niimoodi, et sa võtad selle plaani maal köögis välja ja pärast paned puhtana kokku tagasi. Ikka sai natuke tilliseks ja äädikaseks, aga midagi väga hullu ei juhtunudki.
Kulude update 6 kotti tsementi ~500.-, kruvid 193.-, Tegin ka ehitusmarketi kliendikaardi 20.- Õllesid seekord kuludesse ei kanna ;) Kokku 70300.-

Kommentaare ei ole: