kolmapäev, oktoober 04, 2006

Mina, kes ma pole ehitusinsener, ei vastuta millegi eest

Lõpuks(peale nädalate pikkust netis tuhnimist ja leiutamist) kirjutasin maxit grupile meili ja küsisin, mis värk ja kuidas on.
Niisiis meil oli selline:
Kas kindlasti võib fibo plokkidest vundamendi(keldrita 1,5 kordne maja, 3 plokirida maa all, 2 maa peal) katta kohe soojustusega, ilma hüdroisolatsioonita? Ehitajad, insenerid on pakkunud erinevaid variante, kuid kuidas oleks õigem.
Kui siiski oleks vaja hüdrot, siis mida soovitate kasutada taldmiku ja plokirea vahel, kui bituumenrull materjali ei tohi. Kas bituumen võõpa võib?


Ja vastus sellele:

Tere.
Kui teil on tegemist madalavundamendiga siis pole vaja vundamenti töödelda hüdroisolatsiooniga. Hüdroisolatsiooniga tuleks vundamenti töödelda siis kui hoone on keldriga et vältida liigvee sattumist keldrisse. Madala vundamendi puhul ei ole vaja ka paigaldada isolatsiooni materjali taldmiku ja plokirea vahele. Madala vundamendi puhul võib vundamendi katta kohe soojustusega.
Kui tekib veel küsimusi siis vastaks neile meeleldi.

Lugupidamisega
Priit Põltsama
Fibo toodete müügijuht


Seega mind ei huvita enam, mida üks või teine räägib, et kuidas peaks oleama või kuidas läänes tehakse. Kui tootja ütleb, et ei pea, siis järelikult ei pea. (Tegelikult ei saa kedagi usaldada ja ühest õiget lahendust on raske leida, seega kuna see lahendus meile aja ja hinna poolest sobib, siis usume seda ja jutul lõpp :))

Kommentaare ei ole: