pühapäev, oktoober 01, 2006

Taldmik valatud. Aega võttis ca 5tundi, põhiliselt 6 meest+ mina. Ühe segumasina, käru ja seguvibra võtsime rendist(450.-) ning kui meie käru päris ära ikaldus, tõi isa vahepeal rendist teise käru veel juurde. Samas tõi ka 15 kotti tsementi, millest 6 järgi jäi. Aga peaasi, et puudu ei tulnud :) . Üks käru oli veneaegne ja selle järgi võiks arvata, et siis valasid betooni tõsised karud, mitte inimesed, sest kui see käru päris täis panna, siis lihtsam oleks olnud segumasinaga saalungite vahele valada. Teise segumasina saime ma ei teagi täpselt kust, aga ütleme nii, et tutvuste kaudu. Tsementi läks segusse ikka normaalselt, sest pangede suuruse suhtes oli väike valearvestus, aga olgu enne ikka rohkem kui vähem.
Asi sai tegelikult suht kiiresti valmis ja suur tänu kõigile kes aitasid. Õhtupoolikul oli tavaline taks - saun+õlled ja lisaks tähistasime ka Ilse sünnipäeva.
Tahtsin täna veel soojustuse jaoks kraavi laiemaks kaevama minna, aga selline unekas ja väsimus on (eile nagu ei olnudki väsinud, huvitav miks siis täna küll) . Nüüd ootame kui betoon päris ära kivistub ja siis võtame saalungid ümbert ära. Siis peab seal veel natuke kaevama. Siis peaks nädala lõpus laduja tulema, kes vundamendi fibo plokid ära laob. Peale seda veel soojustamine ja siis täitmine ja siis põrandavalamine(enne muidugi põrandakütte teema ära otsustada) ja valmis ta ongi. Lihtne ju, nagu lapsemäng ;) Kokku kulud praeguse seisuga 61515.-(juurde arvestatud masinate rent, killustik+liiv(3900) ja tsement)

Kommentaare ei ole: