esmaspäev, märts 26, 2007

Käes on silluste tegemise aeg.

Nädalavahetusega sai päris palju tehtud. Väljas ei ole enam kevad vaid suisa suvi. Soojarekordid purunesid kõik klirinal Käsil on viimane ring ja nüüd tuleks ära valada sillused (Mismõttes poes müüakse ka, kui saab ise teha, siis teeme ise, muiud võib äkki veel igav ka hakata). Eile jõudsime natukene neid kaste juba teha, täna jätkame. Isa peaks ka need rauad kokku keevitama.

Laupäeval said need viimased pirnid ümber istutatud, mis meile ette jäid. Seejärel istutasime emaga 11 maarjakaske(idee järgi, vbl võivad neist ka tavalised tulla), tegime sellise vabakujulise salu krundi läänepoolsesse nurka, kui kasvavad, siis peaksid natuke jälle suurt teed varjama. Tegelikult võiks see olla ka investeering tulevikku ( eluiga 40-50 aastat, hind ca 80eek/kg, mis on samas hinnaklassis troopiliste väärispuitudega info siit), aga see selleks. Põhimõtteliselt istutasime nad ikka ilupärast. Ja ilusad nad on, eriti kui veel lehte ka lähevad :). Ma olen nii rahul.


Puitmaterjal on saveskis valmis ja hallitab seal, ootame, et meie tee väheke rohkem kandma hakkaks. Meil oli tegelikult nendega kokkulepe, et saevad niipalju välja, kui meil vaja läheb ja siis ülejäänud ostavad ära. Aga nad saagisid ikka kõik ära. Materjali peaks nüüd olema kõva varuga ja edu meile tahveldamisel. Arvestasin kõik kulutused kokku ja saetud puidu tm hinnaks tuleb kuskil 700eek/tm. Vaatasin just netist järgi, keskmine tm hind 3000-4000 (so kuivatamata, 50x150 pruss). Enne õhtut ei tasu küll hõisata(või vähemalt mitte enne, kui sarikad peal), aga tundub, et kogu see jant tasus ennast ära.

Sarikatest ja katusest veel niipalju, et ma olen nõus kõike ise tegema, aga siinkohal tahab blokk ette tulla küll(väike kõrguse kartus on sees ja koba olen ka, niiet alla sadamise tõenäosus on kriitiliselt suur). Plaanisime kogu ülemise kupatuse lasta ehitada, aga ilmselt tuleb ikka jälle ise teha. Põhjus hinnas ja mis need siis niiväga teha ei ole :). Juhendajagi juba leitud. Hea küll, aga katust ma küll panema ei hakka. Ei, ei ja veelkord ei. Või noh, vaatab :P



Pildid on laupäevase seisuga, pühapäeval sai ühele seinale isegi osa 10. rida laotud.

Ja ma ei saa mainimata jätta, et ma tassisin 2 alust plokke tee pealt maja taha (oleks jäänud ette, kui puitu tuuakse). Jõutrenn missugune.

Negatiivset niipalju, et paberid jälle venivad, saadeti veel täiendavale kooskõlastamisel maaparandus büroosse (misasja sa enam seal kooskõlastada on, kui juba kehtestati???). Eelmine nädal, kui vallas käisin, ei öeldud küll midagi. Ära hakkab tüütama see bürokraatia.(siin on jälle see venekeelse vandumise koht %&&##¤¤&)

Ttl:175100

Kommentaare ei ole: