neljapäev, veebruar 01, 2018

Suhtumine on nr1. Kui välist olukorda ei saa muuta, siis oleneb lihtsalt kust poolt asjale peale vaadata.

Situatsioon1. Külm ja niiske ja aeg ajalt peksab vihma ka veel näkku. Ja sa oled siin juba mitu tundi olnud ja mitu tundi on veel ees ja see on raske ja vastik ja KÕIK teised teevad laupäeval midagi toredat, mitte ei nühi metsas puid teha. Lapsed vinguvad, sest noh, kõik see ülal kirja pandud. Karolini pilgust võib välja lugeda kõike- tuld ja tõrva ja süüdistusi ja kogu see raskus ja põlgust teemal "kui mina laps olin, siis me .....ja kui veel vanaema laps oli siis.... ". Absoluutselt on ju võimalik, et asjas pole kübetki head. Kõigil on paha ja kõik näitavad seda välja. Aga enda pärast poleks seda otsinudki, aga peab ju olema eeskuju.

Situatsioon2.  Värske õhk ja metsa lõhn. Kerge füüsiline töö, natukene liigutamist, teeb kehale head, teeb meelele head, mõnusa kõhutäie ja  kuuma leili ootus.  Mõttemängud - mõtle üks asi, küsi küsimusi,  kvaliteetaeg ehedal kujul või heietamine teemal "kuidas vanasti rohelise muru ajal" Või oleme ausad - koolivaheajal sai oksi veetud nii et halb oli seest ja halb oli väljast,    terve nädala  lõkkekartulit,  suitsust läbi imbunud juuksed ja ei oodanud midagi muud kui millal see ometi lõpeb. Praegu ongi ju lihtne,  pool on ju juba tehtud, ei rohkemgi veel.  Kes töötab, see järgmine nädal laseb torust liugu. Ja sööb piiramatut hommikusöök ja teeb tüki tühja tööd välismaa jõusaalis. On ikka mille nimel elada. Arvutasin kokku ka. Et tuusiku perele saab  küll selle eest kui lahmida need pakud ise pooleks versus keegi toob kellegi teise lahmitud halud ja kallutab hoovi. Õhtuks oled väsinud ja rahul ja sada miljon raha säästetud ja üldse on õnn õuel.

Situatsioonid toimuvad täpselt samal ajal, samas kohas, samade inimestega aga erinevates mõttemaailmades.

Veel samas liinis.

Hommikul on varem valge, õhtul on kauem valge. Eile paistis korraks päike, KÕIK tundus hoobilt parem. Ma märkasin seda päevake varem, eile märkas seda ka Kassu. "Emme, linnud laulavad". Laulavad jah. Ja see tähendab ainult üht :)



Kommentaare ei ole: